Opskrifter

Gert og Kirstens Desserter

Ris alamande

4 personer

Det skal du bruge:

Denne opskrift på Ris alamande, er på opfordring fra Karina da hun syntes at mors er den bedste, så her Karina er den, alle i andre er også velkommen til at bruge den.

1 dl grødris

1 ¼ dl vand

½ l mælk

1 spsk. Sukker

1 vanillestang

75 g mandler

2½ piskefløde

Kirsebærsauce evt. lunet

Sådan gør du:

Risene kommes i det kogende vand og koger et øjeblik så tilsættes mælken og vanillestanger, der er klippet igennem på langs grøden koger ca. 35 min. Rør i den en gang imellem, pas på den ikke brænder på. Brug evt. en tefalgryde.

Smut og hak mandlerne, medens grøden koger, husk at gemme en flot mandel til mandelgaven.

Når grøden er færdig tages vanillestangen op, husk at skrab kornene ned i grøden inden stangen kasseres, kom sukker og mandler i grøden og sæt den koldt til dagen efter.

Pisk fløden og vend den i grøden. 

Server med kirsebærsauce og kirsebærvin, skal Ris alamanden spises på en anden tid af året end til jul, er en mandarinsauce rigtig god.

Æbleskiver

4 personer

Det skal du bruge:


1/4 liter sødmælk.
15 gram gær.
3 æggeblommer.
1 spiseske sukker
200 gram hvedemel
1 teske kardemomme -- Uhmmm, det smager dejligt.
65 gram smeltet margarine (kun smeltet, ikke brunet - svag varme)
3 pisket æggehvider.

Sådan gør du:

Så går vi igang:

Start med, at smelte margarinen. Kom mælk, æggeblommer og sukker i din blender -- og kør det sammen.

Kom den smeltet margarine i kør atter et øjeblik, kom gæren i (den skan smulleres) og kør igen til gæren er opløst.

Kom mel og kardemomme og kør det til en jævn "grød" som herefter hælde i en skål. (husk, der også skal være plads til de pisket æggehvider).

Pisk æggehviderne stive (en håndmixer er god at have)
De stive æggehvider, kommes nu i skålen og vendes forsigtig i dejen med en spartel.
(ikke noget med piskeris ell. lign.)

Lad dejen hæve i 20 minutter.

Bag så skiverne i en dertil indtrettet pande. Kom lidt alm. olie (F.eks. raps olie) på et stykke køkkenrulle, brug det til at smøre med efter hver gang du har lavet en æbleskive.

Rigtig god fornøjelse !!

P.s. Husk syltetøj ell. flormelis.

Chokolade Mousse

4 personer

Det skal du bruge:

2 bæger æggeblomme á 2 blommer
1dl sukker

100 g chokolade med højt chokolade procent jeg har brugt 86 %

2½ dl piskefløde

Sådan gør du:

Smelt chokoladen over vandbad, rør i den af og til, tag den fra varmen når den er smeltet, når den anvendes må den ikke være for varm. Jeg har brugt min chokoladesmelter, chokoladen havde den rigtige temperatur, til at anvende næsten med det samme.

Pisk æggeblommerne og sukkeret hvidt og skummende, pisk fløden den må ikke være for fast.

Rør æg og chokolade sammen, vend forsigtigt fløden i massen.

Hæld moussen i portionsglas og stil den i køleskabet, mindst en time, men kan laves dagen før. Pynt med lidt pisket fløde på toppen og evt. lidt
krymmel eller et bær, hvis man har det.