Opskrifter

Saftig citronkage

10 personer

Det skal du bruge:

Ingredienser

  • 3 Æg
  • 100 g Rørsukker
  • 100 g sukker
  • 150 g Smør
  • Revet skal af 1 ubehandlet  citron
  • 180 g Hvedemel/sigtet spelt mel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Vanillesukker

Lage:

  • 150 g flormelis
  • 1 spsk. vand
  • saft af en stor citron

Pynt:

  • Sigtet flormelis 
  • Sådan gør du !

Tilberedningstid: Ca. 1 time, heraf bagetid ca. 40 min.

  1. Pisk æg og rørsukker skummende.
  2. Tilsæt citronskal og det smeltede, afsvalede smør skiftevis med melet, der er blandet med bagepulver.
  3. Hæld dejen i en velsmurt let raspet springform (ca. 20 cm.) og bag kagen midt i ovnen ved 175° i ca. 35-40 minutter til den er gennembagt.
  4. Tag kagen ud, prik huller med en stegegaffel jævnt over hele overfladen.
  5. Varm flormelis, vand og citronsaft til flormelis er smeltet, hæld lagen over kagen og lad den afkøle. Lagen skal løbe ned i hullerne.
  6. Sigt flormelis over
  7. Server med Creme Frache


Saftig citron kage